Servis Sudo Mašina

Popravka mašina za sudove u Beogradu

Servis veš mašina i servis sudo mašina, je naš stručan i pouzdan servis koji vršimo u najkaćem roku, na teritoriji celog Beograda

Servis bele tehnike Zoća se bavi održavanjem i popravkom električnih uređaja: veš mašina, mašina za sudove, električnih šporeta, frižidera, zamrzivača, bojlera, TA peći, kotlova etažnog grejanja i električnih instalacija, kao i ugradnjom i servisom klima uređaja.

Naši majstori imaju višegodišnje iskustvo u popravljanju uređaja renomiranih proizvođača kao što su:
Gorenje, Aeg, Ariston, Ardo, Beko, Bosch, Candy, EI Niš, LG, Ignis, Indesit, Whirpool, Siemens, Elin, Neo, Weg, Midea…

Majstor za sudo mašine savetuje

Majstor za sudo mašine savetuje

Ukoliko se u mašinu za pranje posuđa odlažu sudovi sa kojih prethodno nisu dovoljno otstranjeni ostaci hrane vremenom će doći do začepljenja rupe u prskalicama. Usled toga će posuđe koje se pere biti slabije ili nikako oprano.
Zbog začepljenih prskalica dolazi do povećanja pritiska vode u sistemu za prskanje.Usled toga može doći do oštećenja osetljivijih delova tog sistema. Obično dolazi do iskakanja creva koje spaja motor sa plastičnim cevima koje vode ka prskalicama.

Dešava se da se crevo jednostavno raspane. U oba slučaja voda se pod pritiskom izleva iz creva u dno mašine gde je većina električnih delova pod naponom. To može prouzrokovati pregorevanje tih delova a time i elektronske ploče. Šteta može biti znatna. Neke mašine će usled povećanog pritiska ući u grešku i mašina će stati sa radom.

Postoji još jedan interesantan slučaj a to je da se zbog začepljene samo jedne ali određene rupe prskalica neće okretati i rezultat pranja neće biti zadovoljavajući.

Zbog svega ovoga, povremeno treba izvršiti vizuelni pregled prskalica. U slučaju začepljenosti treba ih skinuti i očistiti.

Kod nekih mašina skidanje je jednostavno a kod nekih to nije slučaj. Zato oprez!

Čišćenje rupa se obavlja na različite načine, što zavisi od domišljatosti. A iziskuje i dosta strplenja. Obično se kroz rupe provlači tanka žica prema sredini prskalice. Poželjno je da pri tom prskalica bude uronjena u vodu. Ukoliko u prskalicama ima mnogo masnoća u nju se ušpricava i sretstvo za odmašćivanje itd.

Posle čišćenja ide provera.

Prskalice se vrate na svoja mesta u mašini i uključi neki kraći program sa grejanjem. Kad program završi ponovo pregledate prskalice i vidite da li je čišćenje završeno ili se mora ponoviti.

Najčešći kvarovi

Popravka elektrike

Zamena pumpe na mašini za sudove

Čišćenje filtera

Popravka pumpe u mašini za pranje sudova

Popravka vrata na mašini za sudove

Call Now Button065 80 99 560